Beretninger

Mandag d. 13/11-2006

Ferien 22.juli 2006

SUSET - Storebælt

Det var noget særlig, efter lang tids vinterplanlægning, at pakke tohjulerne med telt og hvad der var brug for til henholdsvis de korte og de lange ture, den gang i halvfjerdserne, firserne og halvfemserne, kører ud af Tårnborgvej køre op på motorvejen og efter få hundrede meters kørsel glide gennem betalingsanlægget frem til vognbane XX hvor der blev ventet på færgen. Det var stort og en meget følelsesmæssig pover start på weekend- eller ferieturen og vi var der alle lige fra lastbilen over biler med og uden campingvogn motorcykler til knallerter og cykler.

De seneste tre år har jeg efter nogle få års pause genoptaget MC turene og i år var der blevet planlagt en weekend tur til Byllerup bov (et MC træf) hvor jeg var på MC og junior på nu 16 år på knallert.

Her knækkede kæden, betalingsvejen såvel på tunnel som bro er lukket land for en på knallert. Et tjek på Sund og bælts hjemmeside under spørgsmål og svar bekræfter at Storebælt er lukket land for dem som bevæger sig omkring på knallerter.

Den som bevæger sig på knallert kan ikke komme med et cykeltog, og må ikke kører på motorvejsbroen og så må rejsen alternativt gå over Kalundborg-Aarhus eller Lollandsruten til Langeland og tillægge turen to dage ekstra (en ved udrejse og en ved hjemrejse) Vores løsning blev dog en anden hvor knallerten blev læsset på traileren, spændt efter vores personbil, som vi kørt over bæltet med og læssede knallert og junior af på den gamle færgehavn i Knudshoved, sendte ham af sted mod det sønderjyske mål, startede familieøsen med trailer påhæng, og køre retur til bopælen ved Slagelse 88 km. (Bropris 305 kr. hver vej) herefter tage den oppakkede MC kører til broen betale 105 kr. for selv at komme over, og herefter finde junior i det fynske landskab, det lykkedes og vi havde en god tur og oplevelse på træffet.

På turen hjem gentog det hele sig i omvendt rækkefølge og det jeg kan måle op er ud over et stort ekstra tidsforbrug fire gange 44 km. ekstra kørsel fra/til min bopæl = 176 km. Betaling for kørsel over broen med påhæng (trailer) 305 kr. fire gange = 1220 kr. og på spørgsmålet til damen i betalingsanlæget om weekendrabat bliver det oplyst at det ikke er muligt da jeg har en trailer påhængt bilen.

Vi havde en fantastisk weekend og oplevede ALS, Dybbøl og lidt af grænselandet sammen, suset fra "gamle dage udeblev og nu sidder jeg med en ung mand der gerne vil på en lignende tur senere eller til næste år Denne gang var det hårdt også økonomisk så kan man dog ikke på Storebælt bestille et lift med et af de mange arbejdskørertøjer der hele tiden fiser rundt på hele broen.

Det bedste var måske en form for tilkalde/bestillings Taxi eller noget tilsvarende koordineret af Storebælt så også dem med en 30 eller 45 knallert kan komme over Storebælt